Skip links

ReumaMoov 27 augustus 2023

Samen bewegen tegen reuma!

ReumaNet nodigt je van harte uit op de eerste editie van ReumaMoov op zondag 27 augustus in Mechelen. Beweeg met ons mee op jouw tempo, naar jouw kunnen, want samen bewegen is zoveel plezanter.

Bewegen wanneer je pijn en ontstekingen hebt, is geen evidentie. We voelen ons vaak geremd, kunnen niet altijd mee. Op goeie dagen durven we dan weer net over hun grenzen te gaan. En zo is het altijd zoeken naar een goede balans tussen bewegen en voldoende rust.
ReumaMoov is een actiedag om bewegen met reuma in de verf te zetten. We bieden laagdrempelige activiteiten aan voor het hele gezin, met én zonder reuma. We maken er een familie- en vriendendag van waar iedereen welkom is en geen beperkingen voelt om voluit te genieten.

Op het programma:
13u30: Lopen (5-10km) (inschrijven vanaf 13u)
14u-16u: Wandelen, met keuze tussen een aangepaste kinderwandeling met opdrachten of langere afstanden tot 8km
14u: Pilates en yoga
14u45: Kinderdans met medewerking van de ORKA monitoren
15u30: Tai-Chi
16u15: Pilates en yoga
17u: Stoeldansen en Tai-Chi

Doorlopend: springkastelen en kindergrime, tombola met hoofdprijs: luchtballonvaart, informatiestanden van de diverse reumapatiëntenverenigingen, mogelijkheden tot lotgenotencontact.
We spreken af in het Vrijbroekpark in Mechelen, vanaf 13u. Zien we jullie ook?

Vind je dat reuma nog meer in de kijker mag staan? Zorg dan mee voor de nodige financiële middelen.
Via www.rheuma.koalect.com organiseren we mogelijkheden om zelf een actie te doen ten voordele van onderzoek en projecten in de reumatologie in België.
Stel je persoonlijke beweegdoel, of samen met je gezin, familie en/of vrienden. Zorg voor een persoonlijke boodschap, zoek sponsors in je kennissenkring en zorg zo voor meer bekendheid rond  RA en reuma enerzijds en een financieel duwtje in de rug voor reumaprojecten anderzijds. Elke actie telt! Op deze manier garanderen we ook de verdere omkadering door ReumaNet.

ReumaMoov is een initiatief van ReumaNet, met als leden RA Liga, CIB-Liga, Jong en Reuma, ORKA, VVSA en VLP, en de Koninklijke Belgische Vereniging voor Reumatologie, de Belgian Health Professionals in Rheumatology en de Franstalige patiëntenorganisatie CLAIR.